Založ si blog

Smer a Sieť- jedna línia

Dnes som si pozrel stránku nášho gazdu Rada www.siet.sk Má tam veľmi dobrú sociálne- populistickú kalkulačku, ale o tom inokedy
Čo ma ale zarazilo, je podobnosť bodov jeho vízie s bodmi sociálneho balíčka jeho úhlavného nepriateľa Roba.
Rado: Zásadné zníženie odvodového bremena a nákladov na tvorbu pracovných miest, vrátane zrušenia zdravotných odvodov.
Robo: Zníženie odvodov pre ľudí s nízkym príjmom. Ak zarábate menej ako 565 eur, od roku 2015 zaplatíte nižšie zdravotné odvody.
Rado: Záruka dôstojného minimálneho dôchodkového príjmu.
Robo: Minimálny dôchodok. Má byť zavedený od júla 2015 vo výške 300 eur. Môže ho dostať iba ten, kto pracoval a platil sociálne odvody. Pomôže asi 20-tisíc dôchodcom, ktorí dnes dostávajú menej ako je spomínaná suma.
Rado: Vytvorenie systému podpory inteligentného priemyslu a služieb s pridanou hodnotou, aby sa najlepšie slovenské mozgy mohli uplatniť doma.
Robo: Priame príspevky inovatívnym podnikateľským zámerom
Rado: Prehľadný a funkčný systém podpory mladých rodín, pozostávajúci z dvoch častí. Prvou je nahradenie labyrintu rôznych podporných dávok jedným rodičovským kontom, na ktoré štát pripíše pri narodení dieťaťa sumu, ktorú rodičia budú môcť postupne vyberať. Druhou je garancia dostatočného počtu miest v predškolských zariadeniach.
Robo: Jasle a škôlky: zvýšenie ich kapacity asi o 20-tisíc miest ešte v tomto roku
Všimol som si , že chlapci si medzi sebou dali akýsi čudný pokoj zbraniam, a tak mi niečo hovorí, že sa tvorí nová koalícia.
Po voľbách 2016:
Robo: Chceli ste, aby nás niekto kontroloval, tak sme s nimi utvorili vládu.
Rado: Nie som s tým úplne stotožnený, ale Smeru aj vo vláde budeme dobrou kontrolou.

Slovensko je spokojné, že má farebnú koalíciu, sponzori sú spokojní. A ja budem tiež, keď bude ekonomika šlapať…ale nie po chodníku, ale po diaľnici.

A to som upodozrieval KDH, ale nemajú tam mladú krv a tú teraz Robo tlačí dopredu. Právnici sa vždy dohodnú, aj keď sú v spore proti sebe.

Prečo mi v roku 2015 skoro odišiel rozum

02.12.2015

Blíži sa koniec roka. Tak som začal trochu analyzovať, vzhľadom k tomu, že mám dospievajúcu dcéru a nie je mi ľahostajná jej budúcnosť. A zistil som, že môj rozum to nedokáže, niekde odišiel. 1. Ruské vojská na Ukrajine- podľa svetových mienkotvorných a ukrajinských médií prúdili stovky ruských vojakov a techniky na Ukrajinu. Môj rozum sa pozastavil a pýtal si [...]

Dotácie LEBO FICO

17.12.2014

Celé dni zo všetkých strán počúvam, aké je smiešne a populistické od súčasnej vlády poskytovať cestovanie vlakom zadarmo pre študentov a dôchodcov. Počúvam to väčšinou od ľudí, ktorí by do vlaku ani nenastúpili, lebo by museli opustiť svojho milovaného, vyhriateho štvorkolesového tátoša. Úplne ma však vie doraziť, keď mi pán podnikateľ, ktorý sa dovezie na [...]

Pán Fico ste gauner, ako sa pri Vás dá pracovať?

08.12.2014

Pán Fico, hovoríme , že ste gauner. Celé dni na Vás niečo hľadáme a aj sme našli. Síce sú to len odrobinky z toho, ako sa tu privatizovalo za vlády pravice, ale skúsiť to môžeme. Veď už ste skoro sľúbili, že podáte demisiu a zas nič! To máme naozaj použiť zbrane tvrdého kalibru! Má Daniel L. zbaliť Vašu ženu cez Facebook a vytiahnuť z nej ako v noci chrápete, [...]

HIMARS

USA ohlásili nákupy vojenského materiálu pre Ukrajinu za šesť miliárd, vybavenie však zrejme nedorazí niekoľko rokov

26.04.2024 21:43

Na dodanie materiálu si však budú musieť Ukrajinci počkať, lebo proces jeho obstarávania je len na začiatku.

Palestína / Deti / Pásmo Gazy /

v Pásme Gazy zomrelo bábätko zachránené z maternice umierajúcej matky

26.04.2024 18:51

Izrael aj napriek medzinárodnému pobúreniu stále hrozí, že podnikne pozemnú operáciu v meste Rafah.

parlament

Amnesty International kritizuje návrhy týkajúce sa RTVS, neziskových organizácií a rodných čísel

26.04.2024 18:30

Organizácia vyzýva na dodržiavanie princípov a ochranu právneho štátu, slobodu združovania a prejavu i na právo na informácie a na ochranu pred diskrimináciou.

Záborská , vašečka

Poslanci ukončili piatkové rokovanie debatou k sexuálnej výchove

26.04.2024 18:25

Poslanci Vašečka a Záborská chcú podmieniť výchovu a vzdelávanie v oblasti sexuálneho správania informovaným súhlasom rodičov.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 6
Celková čítanosť: 18946x
Priemerná čítanosť článkov: 3158x

Autor blogu

Kategórie