Založ si blog

Prečo mi v roku 2015 skoro odišiel rozum

Blíži sa koniec roka. Tak som začal trochu analyzovať, vzhľadom k tomu, že mám dospievajúcu dcéru a nie je mi ľahostajná jej budúcnosť. A zistil som, že môj rozum to nedokáže, niekde odišiel.
1. Ruské vojská na Ukrajine- podľa svetových mienkotvorných a ukrajinských médií prúdili stovky ruských vojakov a techniky na Ukrajinu. Môj rozum sa pozastavil a pýtal si nejakú snímku. Neexistuje!!! A zrazu koncom leta pristálo pár ruských lietadiel na letisku v Sýrii a môj rozum okamžite zaznamenal množstvo detailných záberov v tlači týchto lietadiel. Môj rozum sa pozastavil, ale presvedčil som ho, že špionážne satelity sú len nad Sýriou!?
2. Ruské vojská v Sýrii- do Európy už pár rokov prúdia tisíce utečencov, ale keď už boli skoro všetci v Európe na pozvanie elitných politikov a ruské vojská začali bombardovať teroristov, elitný politici začali presviedčať môj rozum, že až teraz začne tá pravá utečenecká kríza. Môj rozum mi chcel nahovoriť, že sme ich pozvali a ja, že nie veď to Rusi im tam robia zle. Už vtedy chcel odo mňa odísť, ale sľúbil, že ešte vydrží.
3. Saudská Arábia vedie radu pre ľudské práva OSN- rozum mi odkázal, nech idem ukameňovať ženu, že je to v poriadku a nech mu dám pokoj chce relaxovať, hajzlík asi ma tiež príjmy z tej ropy.
4.Zatýkanie novinárov v Turecku- všetko je predsa v poriadku, treba ich zatknúť, veď keď budú poukazovať na nakupovanie ropy od teroristov, mohli by sme prísť o lacnú ropu a keby sa jej cena zdvihla, Rusi by viac zarábali a aj keď uverejnili detailné snímky, bude to určite podvrh. Tretí sektor nemá čas riešiť takéto banality, veď je zamestnaný organizovaním turné po Európe predstaviteľkám najlepšej punk rockovej kapely Pussy Riot- rozum mi odkázal, že kašle na zisky z ropy a dáva mi poslednú šancu, aby u mňa zostal.
5. Schengenská hranica- trošku sme sa pomerili s rozumom a dohodli sme sa, že zájdeme na huby na slovensko- ukrajinské hranice.
Vďaka bohu ma nezastrelili, ale upozornili ma, že nemám chodiť v starých veciach, lebo vyzerám ako terorista, nech radšej chodím v značkovom oblečení, s pekným zostrihom a kvalitným mobilom a potom si môžem chodiť kde chcem a najlepšie, keby som mal aj počernejšieho kamaráta a nemal doklad, a bonus by bolo pár slov po arabsky- môj rozum odišiel.
6.Zľutovanie ROZUMU- dnes sa ku mne vrátil, ale oznámil mi ,že sa nebude ozývať, lebo zistil, že ani prezident sa skoro neukazuje a má 70% podporu a asi si tiež zájde na nejakú piatu dovolenku, ale bude sa tváriť, že je u mňa.

Bojím sa o budúcnosť podmienok života pre moju dcéru, ale i tak Vám prajem pekné prežitie kresťanských vianočných sviatkov a dúfam, že na budúci rok napíšem o tom ako rozum nechcel odo mňa odísť.

Dotácie LEBO FICO

17.12.2014

Celé dni zo všetkých strán počúvam, aké je smiešne a populistické od súčasnej vlády poskytovať cestovanie vlakom zadarmo pre študentov a dôchodcov. Počúvam to väčšinou od ľudí, ktorí by do vlaku ani nenastúpili, lebo by museli opustiť svojho milovaného, vyhriateho štvorkolesového tátoša. Úplne ma však vie doraziť, keď mi pán podnikateľ, ktorý sa dovezie na [...]

Pán Fico ste gauner, ako sa pri Vás dá pracovať?

08.12.2014

Pán Fico, hovoríme , že ste gauner. Celé dni na Vás niečo hľadáme a aj sme našli. Síce sú to len odrobinky z toho, ako sa tu privatizovalo za vlády pravice, ale skúsiť to môžeme. Veď už ste skoro sľúbili, že podáte demisiu a zas nič! To máme naozaj použiť zbrane tvrdého kalibru! Má Daniel L. zbaliť Vašu ženu cez Facebook a vytiahnuť z nej ako v noci chrápete, [...]

Učitelia nič nerobia

04.12.2014

Tak presne toto počúvam zo všetkých strán, len čo spomeniem, že moja žena je učiteľka. A hneď dodatok k tomu, že by som si zaslúžil medailu za statočnosť. S prvým nesúhlasím a k druhému dodám, že medailu by si zaslúžila celá naša rodina. Ale čo vlastne robia učitelia? Podľa tohto porovnania by som sa nečudoval, keby nerobili skoro nič [...]

HIMARS

USA ohlásili nákupy vojenského materiálu pre Ukrajinu za šesť miliárd, vybavenie však zrejme nedorazí niekoľko rokov

26.04.2024 21:43

Na dodanie materiálu si však budú musieť Ukrajinci počkať, lebo proces jeho obstarávania je len na začiatku.

Palestína / Deti / Pásmo Gazy /

v Pásme Gazy zomrelo bábätko zachránené z maternice umierajúcej matky

26.04.2024 18:51

Izrael aj napriek medzinárodnému pobúreniu stále hrozí, že podnikne pozemnú operáciu v meste Rafah.

parlament

Amnesty International kritizuje návrhy týkajúce sa RTVS, neziskových organizácií a rodných čísel

26.04.2024 18:30

Organizácia vyzýva na dodržiavanie princípov a ochranu právneho štátu, slobodu združovania a prejavu i na právo na informácie a na ochranu pred diskrimináciou.

Záborská , vašečka

Poslanci ukončili piatkové rokovanie debatou k sexuálnej výchove

26.04.2024 18:25

Poslanci Vašečka a Záborská chcú podmieniť výchovu a vzdelávanie v oblasti sexuálneho správania informovaným súhlasom rodičov.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 6
Celková čítanosť: 18948x
Priemerná čítanosť článkov: 3158x

Autor blogu

Kategórie